Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Tårtdekorationer – Använd rätt tillbehör

november 6, 2013 | Författare: | Skrivet i: I köket

Att äta och titta på en fin dekorerad tårta förhöjer hela upplevelsen. Idag är det väldigt populärt att göra sina tårtdekorationer själv istället för att köpa en färdig tårta på ett konditori. Det gäller dock att man håller tungan rätt i munnen samt har tillgång till rätt tillbehör. Det kan vara svårt att veta exakt vilka dekorationstillbehör som man ska köpa, vilka behöver man och vilka kan man klara sig utan? I denna text kommer du att få hjälp med att hitta baktillbehör till dina tårtdekorationer.

Bra tillbehör att ha

Först och främst behöver du ett par bunkar i plast. Gärna 3-4 stycken så att du kan sammanställa olika ingredienser samtidigt. Sedan är en visp och skedar för omröring grundtillbehör som ska finnas i köket.

Ett annat viktigt tillbehör när man ska dekorera tårtor är spritsar. Här finns det en mängd olika modeller av att välja mellan. Allt från de allra enklaste spritspåsarna till spritsspetsar med specialkopplingar och tygpåsar. Vilken du väljer beror på hur du kommer att använda den. Är det bara vid enstaka tillfällen, några gånger per år, ja då kan du gå på engångspåsar. Klipp ett lagom stort hål, sedan är du klar att dekorera tårtan. Vill du göra avancerade mönster med spritsen så kan det vara klokt att investera i ett helt set. I dessa kit brukar alla möjliga mönster ingå. Spritsar för skrift, rosor, blommönster, kantmönster osv.

En bra rostfri spatel med ett tunt blad är också att rekommendera. Det går att använda stora skedar också men med spateln får du bättre kontroll på det du vill jämna till osv. Vill du vara på den säkra sidan kan du köpa en stor samt en liten spatel.

För att få till jämna och fina mönster behöver du någon slags snurrplatta. Du kan köpa dessa på välsorterade butiker eller tillverka av någonting från hemmet. Det är ett mycket bra tillbehör för att få snygga dekorationer.

Detta var de grundläggande tillbehören till tårtdekorationer.

 

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .

Fler artiklar från ‘I köket’