Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Renovera badrummet, välj rätt dusch eller badkar

augusti 13, 2013 | Författare: | Skrivet i: Hus och hem

Den mest populära möbeln i ett badrum är badkaret eller duschen. Ska ni göra ett nytt badrum och renovera brukar det vara svårt att välja ett badkar samt dusch. Idag finns det så många olika varianter att välja bland. Det är inget lätt beslut att ta. Dessa saker ska dessutom hänga med ett par år. Ett gott råd är att välja dusch/badkar innan ni väljer golv till badkaret. Då vet ni om golvet måste planeras efter det nya badkaret eller duschen.

Ny dusch

Alla är vi olika och duschar hellre än badar. Om du vill köpa en ny dusch när det är dags att renovera badrummet ska du tänka på ett par saker. Först av allt vilken sort du vill ha. Kabindusch, vägg eller helt öppen med draperi? Valet går på den som du gillar mest. En fördel med kabin är att vattnet leds direkt ner i en brunn och minskar risken för vattenskador. Dock är det svårare att rengöra en kabin då den består av så många delar.

Nytt badkar

Här har alternativen exploderat de senaste åren. Innan fanns det i princip bara ett badkar att välja. Idag finns det nog flera hundra. Se först och främst till att badkaret får plats i badrummet efter renoveringen. Mät och gör en planritning. Det går också att rådfråga butiker och hantverkare innan ni köper ett badkar. På fronten ”massagebadkar” har det utökats mest. Denna kategori har blivit mycket billigare med åren och det har resulterat i dess popularitet. Som jag nämnde är måtten viktiga, men även sitt- och liggställningen i badkaret. Vill du ha ett enkelt badkar eller ett massagebadkar? Fördelen med massagebadkar är att de är så otroligt sköna medan nackdelen är rengöringen av det. Dessa badkar är för det mesta stora och solida vilket gör städningen till en utmaning. Man kommer inte åt överallt helt enkelt. Köper man ett vanligt badkar blir det betydligt enklare att rengöra både i och under.

Kortfattat: Planera och låt det ta tid med badrumsrenoveringen och val av dusch samt badkar.

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .