Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Planeringsdags

april 7, 2013 | Författare: | Skrivet i: Foto och Bild

Snart kommer sommaren

Vi är just nu mitt upp i början på våren. I år har den varit seg. Men det kommer att bli ändring på det. År då våren är sen brukar istället betyda en snabb övergång till sommar. När sommaren kommer så är semestern i raks antågande för de flesta av oss. Det är för många av oss årets höjdpunkt. Vi ser fram emot vår långa ledighet under sommaren så gott som hela året. Vi brukar till och med diskutera vad vi ska göra nästa år på semestern under tiden vi har årets ledighet. Vi vill göra det mesta vi kan med semestern, det är den som vi ska drömma oss tillbaka till när vi släpar och sliter på våra arbetsplatser under resten av året.

Dokumentera för att minnas

När det kommer till att skapa semesterminnen så är lite planering ett bra sätt att få ihop riktigt bra minnen från årets ledighet. De flesta av oss brukar använda någon form av fotoutrustning för att dokumentera och göra aktiviteter som vi gör minnesvärda. Att fotografera är ett bra sätt att föreviga ett minnevärt ögonblick. Det är just det där ögonblicket som är roligt at kunna gå tillbaka till. Att sedan framkalla bilderna och göra ett fint fotoalbum är något som ytterliga förhöjer minnet av semestern och gör att du kan återuppliva dina minnen återigen. I fotoalbumet så kan du även sätta in biljetter och andra minnen som kvitton på inköp som var särskilt minnesvärt. Pressa en eller flera blommor från dina expeditioner i naturen på de platser du besökt.

Temafotografering

Att ha en röd tråd när du tar foton på din semester kan vara en rolig idé. Det gör kanske att du iakttar de platser du besöker med andra ögon. Det hindrar inte från att du tar vilka bilder som helst. Men om du för exempel bestämt dig för att fokusera på fåglar eller växter under din semester så ser du även dessa i storstaden där du kanske annars skulle fokusera på andra foto objekt. Vad ska du sedan göra med din röda tråd av bilder? Du kanske vill göra en almanacka hos ifolor.se med fåglarna som du såg under din semester. Det är en rolig idé som du även kan använda för att ge bort i present. Är du intresserad av växter så kan du plocka och pressa växter i herbarium och samtidigt så tar du ett foto på växten och sedan gör du ett fotoalbum med framkallade bilder och pressade växter sida vid sida. Det kan bli ett mycket intressant fotoalbum som många av dina vänner vill titta i.

Författare:

SEO för Sverige och Tyskland

Denna skribent har publicerat 8 hittills.

Kommentarer är avstängda .