Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Olika sätt att få inlänkar till sin webbplats

januari 17, 2013 | Författare: | Skrivet i: SEO

Det är ett omdiskuterat ämne med införskaffningen av länkar och dess betydelse för att klättra i sökresultaten. Google har under årets lopp uppdaterat sin algoritm och förbättrat funktionen när de ska granska en sida. För inte så länge sedan var länkar en genväg till höga placeringar i Googles sökresultat. Till exempel att lägga in hundratals med samma ankartext gav en enorm fördel. Och att lägga dessa på framsidan på en blogg för att få en länk indexerad varje gång ett nytt inlägg blev publicerat, så kallade site wide-länkar.

Nu har algoritmen förbättras och denna typ av strategi har blivit mindre effektiv. Idag är det mer relevans och unikt material som man tar hänsyn till. Bra saker ska lyftas fram, naturligtvis som det ska vara. Innan kunde sidor med låg kvalité och väldigt lite unikt material ranka högt. Men helt passé är de inte, länkar har fortfarande en betydande roll i hur viktig Google anser att en sida är. Här är några tips om hur du kan få inlänkar till din sida.

  • Du kan lägga till din sida i en så kallad länkkatalog. Värdet på dessa kataloger har minskat sedan uppdateringarna av algoritmen, men det ger ändå kraft till sidan.
  • Har du en webbutik kan du starta en blogg där du skriver om butiken och relevanta saker. Helst på en egen domän.
  • Äger du t.ex. en blogg kan du fråga om du kan gästblogga hos någon annan bloggare. På så sätt kan du bidra med information och samtidigt få en länk tillbaka.
  • Få läsare/kunder att länka till dig naturligt. Vad menar jag nu? Jo, skriv innehåll för människor, inte för sökmotorerna. Alltså du ska fokusera på dina kunder, användare och läsare. Är det bra så kommer inlänkarna av sig själv… i de flesta fall.

Författare:

Denna skribent har publicerat 8 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .