Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Många fördelar med säkerhetsgolvläggning

januari 27, 2014 | Författare: | Skrivet i: Hus och hem

Det finns många olycksrisker på en arbetsplats men många tänker inte på att golvet kan utgöra en speciell risk för anställda och kunder. Speciellt i blött väder utgör golvet på din arbetsplats en fara. Många arbetsgivare vill nu förbättra sin arbetsmiljö genom säkerhetsgolvläggning.

Trygghet för anställda och arbetsgivare

Det är alltid arbetsgivarens skyldighet att hålla en trygg och säker arbetsplats, händer det något är det du som arbetsgivare som hålls ansvarig. Att skydda dina anställda för halkrisker är ett viktigt sätt att hålla en trygg arbetsplats. Ett säkerhetsgolv skyddar inte bara de anställda på företaget utan också leverantörer, kunder, besökare och andra som befinner sig på arbetsplatsen.
Säkerhetsgolv har en stegsäker yta som gör halkrisken betydligt mindre och på så sätt förbättrar det arbetsmiljön för de anställda. Säkerhetsgolv finns dessutom med olika specialbehandlingar som ytterligare förbättrar arbetsmiljö bland annat vad gäller renlighet och ljudnivå.
Det finns även ekonomiska fördelar med att lägga in ett säkerhetsgolv på arbetsplatsen då många halkskador leder till sjukfrånvaro och på så sätt är väldigt kostsamt för arbetsgivaren. I dagsläget kostade halkskador 700 miljoner kronor för Sveriges arbetsgivare. Halkfria golv, säkerhetsgolv, har dessutom längre hållbarhet och därför minskar utgifterna för att förnya golven.

Lätt att hålla rent

Säkerhetsgolv finns i en mängd olika utföranden och väldigt ofta i plast för att göra det lättare att hålla rent, ofta räcker det att spola av med vanligt vatten. Säkerhetsgolvet är i ett material där smutsen inte fastnar och det är därför det inte är svårt att hålla rent. Det finns även säkerhetsgolv som är behandlade med antibakteriella medel som ger ytterligare en fördel ur arbetsmiljöperspektiv då risken för vanliga hälsofaror som svamp, bakterier, mögel och damm minimeras. Dessa golv är speciellt fördelaktiga på arbetsplatser som behandlar livsmedel, till exempel livsmedelsbutiker eller restauranger. Även i sjukhusmiljöer finns det stora fördelar med ett golv som är helt säkert att gå på.

Bort med buller
Jobbar du i en bullrig miljö har säkerhetsgolv extra fördelar, du kan nämligen få ditt säkerhetsgolv specialbehandlat för att minska bullernivån på din arbetsplats. Säkerhetsgolv med extra isolering finns också tillgängligt för att bullret inte ska spridas i byggnaden. På detta sätt slipper du både halkrisk och minskar risken för ljudrelaterade skador.
Ett säkerhetsgolv går genom en rad olika tester för att du som vill använda det ska vara säker på att det är ett halksäkert golv. Tack vare dessa test kan du som köpare vara säker på att du ger en tryggare arbetsplats åt dina kolleger.

 

Här kan du läsa mer om säkra golv på jobbet:

http://www.altro.se/Arbetssakerhet-for-ditt-eget-basta.aspx

Författare:

Denna skribent har publicerat 2 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .