Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Köpa stövletter

augusti 8, 2013 | Författare: | Skrivet i: Skor

Köpa stövletter när det är dags att välja skor

 

Är det dags för den där festen som har planerats under lång tid? Är (nästan) inköpt? Kläder och accessoarer är klart men du kan inte bestämma dig för ett par skor.

 

När man väljer ut sin utstyrsel brukar skor vara det svåraste. Huvudplagget brukar vara det som sitter på ben och överkropp. Klänningar, tröjor, tunikor, byxor och kjolar är den viktigaste delen i en outfit enligt många. Därför kommer skor längre ner på prioriteringslistan. Då kan det vara svårt att hitta skor som passar till sin klädsel.

 

Stövletter – Ett bra tips

 

Denna typ av sko är en blandning mellan en sko och en stövel. Det är inte riktigt en sko och inte en fullstor stövel. En stövlett ser nästan ut som en stövel fast med ett kortare skaft som visar mer av vaden. Eftersom skomodellen har ett lägre skaft går det att para ihop stövletter med en hel outfit, oavsett om det är kjol, byxor eller klänning. Med stövlar som har ett långt skaft är det svårt att bära olika plagg. Använder man jeans så kan problem uppstå om jeansen korvar sig i stövelskaftet. Har man däremot stövletter går jeansen ner betydligt lättare när man ska använda dem.

 

Stövletter har varit en populär fotbeklädnad sedan tidigt 1900-tal. Även män är vanliga användare av stövlettlikande stövlar/boots.

 

Om du nu inte har någonting klart så får du en liten guide här. En lathund för ”Hur man gör sig klar inför en fest”.

 

1: Fixa kläderna först. Det som kommer att ta mest tid är just din outfit. Välj någonting som du är bekväm med, gå inte efter andras tycke och smak. Men är det ett speciellt tema på festen så ska du såklart välja någonting i den stilen. Prova först ut de kläder som du redan äger, men går du bet så kan det vara bra att köpa nytt.

 

2: Fixa accessoarerna och skor. Kanske ett par stövletter kan passa bra? Tänk också på vädret. Du behöver kanske plocka med dig ett paraply?

 

3: Vila riktigt innan du ska på festen. Försök att sova en hel natt. Då kommer du att orka hela natten.

 

4: När det är dags att göra sig i ordning kan du spela din favoritmusik. Gärna låtar med upptempo. Då kommer du att få lite extra energi.

 

5: Duscha och tvätta dig. Tänk dock på om du ska ha en speciell frisyr måste du kanske tvätta håret kvällen innan.

 

6: Ta på dig lite oömma och bekväma kläder innan du fortsätter till nästa steg. Undvik att ha din outfit på dig innan du är klar med sminket osv.

 

7: Börja nu med att noppa ögonbrynen och lägg på en rensande ansiktsmask om du känner för det.

 

8: Lukta gott under armarna. Nu kan du applicera en väldoftande deodorant. Ett alternativ är att vänta med deodoranten tills du går hemifrån.

 

9: Ska du måla naglarna är det läge för det. Måla även tånaglarna om du hade planerat det.

 

10: Nu är det dags att fixa till frisyren. Det kan vara bra att planera detta i förväg, vilken frisyr som du ska ha. Annars kan det dra ut på tiden.

 

11: I detta läge kan du starta med makeupen. Använd dina favoriter bland sminktillbehören till du är nöjd.

 

12: Packa din handväska med nödvändiga saker. Pengar, mobiltelefon, extra smink och andra saker som kan vara bra att ha.

 

13: Nu kan du ta på dig dina utvalda kläder.

 

14: Efter att kläderna är på kan du parfymera dig med din favoritparfym så att du luktar gott.

 

15: Nu fattas det bara jacka och skor sedan är du redo för en helkväll med party!

 

 

 

 

 

 

Författare:

Denna skribent har publicerat 7 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .