Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Köksstolar

mars 16, 2014 | Författare: | Skrivet i: Möbler

Köksstolar – Köptips för nya och gamla stolar

 

Köket är den mest centrala delen i hemmet, det är där alla samlas på morgonen för att diskutera kommande på dagen, och sedan på eftermiddagen för att prata om hur allt gick. Bra köksstolar och annan köksinredning är därför en sak som man ska satsa lite extra på. Man ska se till så att köksstolarna är hållbara och bekväm att sitta på.

 

Köpa nya köksstolar

 

Det allra enklaste är att köpa nya köksstolar. Vi kommer att ta upp ett annat alternativ längre ner i texten, hur man kan återanvända gamla stolar, men nu börjar vi med köp av nya köksstolar.

 

Först och främst så ska man ta reda på vad man har i köket. Detta med att köpa nya stolar är kanske ett resultat av en renovering och då måste man ta redan på, hur kommer köket att se ut när det är färdigt? Finns det inget köksbord till stolarna så måste det också inhandlas.

 

Gå på bekvämligheten i första hand. Många gör misstaget att köpa ”grisen i säcken” när det kommer till köksstolar. Man ser en snygg modell som passar in i köket och slår till utan att ens provsitta, det kan vara att man köper köksstolar på nätet, då är det inte så lätt att prova heller. När man får hem sina nya köksstolar så märker man att stolarna är obekväma, det går inte att sitta i dem mer än tio minuter utan att få ont i ryggen eller rumpan. Funktion och design måste därför gå ihop.

 

Ta ett material som håller i mer än tio år. Ett kök ska hålla i mer än tio år och man renoverar det säkert inte oftare än så. Därför ska man försöka att köpa köksstolar i bra kvalitet som håller lika länge som köket. Är man dock ute efter att byta ut sina stolar varje år så är kvaliteten inte en avgörande faktor, då kan man kompromissa lite.

 

Men letar du efter kvalitet så provsitt och känn på stolen så att den känns stabil i konstruktionen. Speciellt ryggen på köksstolen ska vara rejäl. I en familj med barn kan stolarna utsättas för en del påfrestningar.

 

Inför köp av nya köksstolar ska man gå efter:

 

  • Hur bekväm köksstolarna är
  • Material och kvalitet

 

Rusta upp gamla köksstolar

 

Detta är ett alternativ som man kan spara mycket pengar på. Det är att rusta upp gamla och slitna köksstolar som andra väljer att antingen sälja eller kasta bort. Har man lite koll så kan man göra riktiga fynd.

 

En loppis är ett ställe där man kan hitta gamla köksstolar. Om du besöker flera stycken kan du ha tur med att hitta fyra identiska stolar som bildar en komplett köksgrupp. Se till att alla är relativt hela och stabila. Köksstolar i trä är det bästa alternativet på grund av att de kan repareras och behandlas flera gånger. Vissa modeller av plaststolar går också att rusta upp men det är betydligt svårare.

 

Har du hittat köksstolar i en modell som du är nöjd med är det bara att sätta igång. Börja med att slipa bort all gammal färg som sitter på stolarna. Sedan grundar du med en bra grundfärg och efter att det är klart målar du alla i färgen som du har valt ut. Du kan spara tusenlappar med denna metod, nackdelen är att det tar ganska lång tid. Har du inte tiden så är det kanske bättre att köpa nya köksstolar.

Författare:

Denna skribent har publicerat 7 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .

Fler artiklar från ‘Möbler’