Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Hur du planerar födelsedagstårtan

oktober 29, 2013 | Författare: | Skrivet i: I köket

Att skapa en bra födelsedagstårta med fina tårtdekorationer är en konstform. Har du gjort det innan så vet du kanske vad det handlar om. Här får du några handfasta råd inför kalaset.

Först och främst så måste syftet med tårtan vara bestämd. Är det till ett barn som fyller år, en tonåring eller en vuxen. Olika situationer kan kräva olika typer av tårtor. I planeringen ska det också ingå att ta reda på om någon gäst har en allergi. Om någon är känslig mot en speciell ingrediens eller likande. Vet du det har du chansen att anpassa tårtan eller göra en extra utan just den ingrediensen.

Skapa en tårta som är unik eller ovanlig

Vill du skippa den traditionella gräddtårtan med jordgubbar eller geléhallon så kan du söka på nätet efter inspiration. Det finns tusentals resultat sida upp och sida ner med roliga och unika tårtdekorationer. Välj en som passar dina färdigheter, så att den går att göra. En för svår variant kan bli en katastrof.

När du har hittat rätt tårta så måste du sedan se hur många som kommer. Försök att räkna ut lämpliga tårtportioner som du kan multiplicera med antalet besökare. Då får du en ungefärlig bild på hur många tårtor du behöver. Dryga ut med bullar och andra bakverk. Det kan vara ganska krångligt och kostsamt att göra sådana stora tårtor. Gästerna kan prova olika saker från skilda fat, att ha endast tårta är inte att rekommendera.

Glöm inte tillbehören till tårtskapandet. Du kan välja att köpa nya tillbehör eller höra med en vän. Köp inte allt nytt om du bara gör detta en gång, låna eller försök att hitta budgetvarianter istället. Bra tillbehör till att dekorera tårtor är spritsar med engångspåse eller tyg. Spritsar av olika typer, spatlar, plastbunkar och en hel del tålamod.

 

Lycka till med födelsedagsfesten och tårtan!

 

 

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .

Fler artiklar från ‘I köket’