Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Golv i badrum

januari 5, 2014 | Författare: | Skrivet i: Badrum

Vi rör oss varje dag över och på golv. Vi går och kryper och lägger oss på dem, vi dammsuger och tvättar och skurar. Vi glömmer att de borde ha en funktion som är anpassad till oss människor och våra speciella behov. Badrumsgolvet är det farligaste – och därför viktigaste! – golvet i ett hem och borde ägnas mycket stort intresse. Nu finns det nämligen en golvbeläggning som konkurrerar ut de gamla traditionella beläggningarna. Ett våtrumsgolv med en slityta som inte blir hal vid väta. Golvbeläggningen är dessutom lättskött, snygg och skön att gå på även när den är blöt.

Vatten har en märklig förmåga att hamna på golvet i badrummet. Rena vattenfall från badkaret när de små raringarna leker delfiner, stänk från duschen och översvämning i handfatet. Det händer varje dag och överallt. Då inträffar naturligtvis det otäcka – och fullkomligt i onödan! Vem har inte halkat baklänges, framåt, med benen isär eller åt sidan? Ibland känner man sig som Bambi på hal is när fötterna slinter.

Inga fler halkolyckor i badrummet

Därför är det en stor lättnad att veta att det äntligen finns halkfria golv. Är du våt om fötterna när du kliver ur badet? Det spelar ingen roll, du får gott fäste med både tår och häl. Små ivriga fossingar som springer till badkaret glider inte längre på underlaget. Ingen småtting behöver slå hakan i badkarskanten. Äldre tassar, som har traskat omkring på jorden lite längre, behöver inte treva sig fram för att slippa rutscha i väg och orsaka ett fall som kan medföra både benbrott och hjärnskakning.

I badrummet samlas ofta smutstvätt och blöta ytterkläder. Här tvättas kanske leriga skor. På vintern smälter snön från barnoveraller och kängor. Det droppar och rinner. En kväll måste du slänga in en maskin tvätt innan du lagar middagen och kliver i strumplästen med snabba stressade steg in i badrummet. Vad händer då? Jo, du glider naturligtvis i väg i en stor pöl som du inte såg och strax har du ett blåmärke i rumpan och ont i ryggen. Men dessa olycksfall i hemmet blir historia när du investerar i ett nytt modernt våtrumsgolv.

Halkfria golv upplevs inte som hala när de blir våta. De är lättskötta, snygga och behagliga att gå på. De är tåliga och framför allt, materialet i slitytan förhindrar att man halkar omkring som på ett bananskal. Läs mer om halksäkra golv här:

http://www.altro.se/Sakerhetsgolv.aspx

Författare:

Denna skribent har publicerat 2 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .