Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Ge bort ditt gamla bord

juni 9, 2014 | Författare: | Skrivet i: Uncategorized

Håller du på med en stor renovering hemma så vet du om att det är en väldigt dyr sak att göra. Hantverkare, material och hyra av maskiner kostar väldigt mycket pengar. Men det finns mycket pengar att spara när du genomgår en renovering. Vi har ett par tips här som du kan ha nytta av när du renoverar hemma.

 

Har du saker som du behöver forsla bort innan du kan börja med din renovering? Om du anlitar hantverkare eller professionella skräphanteringsfirmor kommer det att kosta dig mycket pengar. Både för själva bortforslandet och för att ta hand om dina saker. Istället kan du sätta upp en annons på en gratis köp och sälj sajt på internet, där du säger att vem som helst kan få dina prylar gratis mot att dom kommer och hämtar dem. Det är ett bra win-win-situation för alla inblandade. Personer som hämtar ditt bord eller dina utomhusplattor får saker som de behöver gratis och du får hjälp med att forsla bort saker som du vill ha bort. Annars hade det som sagt kostat dig pengar, och nu får du transporten gratis. Det är dessutom bra för miljö att återvinna saker som du inte kommer att använda igen.

 

En annan sak som du kan tänka på när du renoverar är att utnyttja alla tänkbara avdrag som man kan göra i samband med en renovering. Sedan några år tillbaka finns det ROT-avdrag som gör att du kan dra av arbetskostnaden för hantverksarbete. Skattereduktionen, alltså det du kan dra av, för rot- och rutarbeten är halva arbetskostnaden men sammanlagt högst 50 000 kronor per person och år. Det är hantverkaren, till exempel snickaren eller målaren som du anlitat, som ansöker om ditt preliminära rot- och rutavdrag och begär sedan utbetalning från Skatteverket. Vad du sedan kan dra av fastställs i samband med att din inkomstdeklaration godkänns. Det finns en hel del pengar att spara på att använda ROT-avdraget.

 

För att spara in lite pengar på materialval är det en bra idé att se efter var man inhandlar sina grejer. Se till att köpa byggmaterial och färg hos lågprisföretag som man hittar lite utanför staden. Där kan man hitta bra kvalitétsgrejer till ett bra pris. Om du anlitar hantverkare så kan du också försöka fråga efter varifrån de inhandlar sitt material. Det för att du har en kostnadskontroll även om det inte är du som har hand om inköpen.

 

Ett bra tips om du vill komma billigt undan med din renovering är förstås att försöka gör så mycket som möjligt själv. Även om du har ROT-avdrag så är arbetskostnaden en stor del av kostnaden och kan du reducera den kommer din renovering att kosta betydligt mindre. Så mycket av det man gör i sitt hus kan man göra själv. Om du känner att du överhuvudtaget inte är händig så kan du se efter om det finns andra i din närhet som kan hjälpa till. Ofta har man någon i sin bekantskapskrets som vet hur man ska göra när man renoverar hemma. Framförallt brukar människor med hus tvingas lära sig en hel del om renovering eftersom det alltid finns saker att åtgärda eller något att förbättra i en villa. Så ta tag i dina vänner och bekanta och kolla om det är någon som kan assistera dig i din renovering. Om inte är det alltid bra att rådfråga någon som gått igenom en liknande renovering. Lycka till!

Författare:

Denna skribent har publicerat 1 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .