Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

En Introduktion till Bangkoks Nattliv

september 5, 2013 | Författare: | Skrivet i: Resor

Thailand hör till de mest populära semester destinationer för Svenska. De flesta flyger in till Bangkok men tar direkt ett flyg vidare till en strandort så som Phuket, Krabi, eller Koh Samui. Men Bangkok erbjuder mycket sevärdheter, men även fast man inte är intresserad av sevärdheter så erbjuder Bangkok något i form av nattliv som man inte hittar någon annanstans i världen. Det behöver dock inte handla om sexhandeln eller den smutsiga sidan av nattlivet, Bangkok har idag flera topp klubbar med världskända DJ’s som spelar natten genom och erbjuder något för alla smaker. Det finns sex stycken områden som man bör veta: Khao San Road, Sukhumvit, Nana plaza, Soi Cowboy, Patpong, RCA, och Thonglor. Av dessa är Nana plaza, Soi Cowboy, och Patpong sexturisternas mecca och inte så mycket för festande, men en sevärdhet oavsett. Försök dock inte ta foton inne i barerna då det är strikt förbjudet och du riskerar att bli av med din kamera. Sen blir det inga mera vackra digitala bilder av solnedgångar för dina fotoböcker.

 

Nattklubbar hittar på i Sukhumvit, Khaosan Road, Thonglor, och RCA. Som allting i Thailand, är nattklubbar ofta nära varandra. På Khaosan road hittar du turister, eller främst backpackers, och en scen som blir relativt vild in till natten. Här är det bra att börja din kväll för en bucket eller ett par öl med vänner eftersom största delen av barerna är utomhus och musiken är på en nivån som ännu tillåter talande.

 

Sukhumvit har de mest “posh” nattklubbare, bland annat Bed Supper Club, Q-bar, och nyaste Levels. Här hamnar du betala ett inträde och nästan västerländska priser för drinks. Men trots allt är scenen även liknande som i Västerländska länder, med nyaste Trance och House musik och många av Bangkoks eliter som poserar framför sina kameror för att ta foto och bilder för www.ifolor.se.

 

Thonglor är mera lokalt, de mest populära nattklubbarna här är Demo, Funky Villa och Muse. Här känner du dig lite utanför om du inte far med ett lokalt gäng, och fundera inte ens på att inte ta ett bord med en flaska. Det är enda sättet man klarar av de lokala nattklubbarna. Dans golv finns ej och de flesta tenderar att hålla sig till sina vänner. Inte en scen för de som verkligen vill festa.

 

Slutligen finns det RCA, en gata med tiotals nattklubbar som attraherar Bangkoks studerande och en hel del utbytesstuderande. Priserna är inte så farliga, men nackdelen med detta område är att barerna stänger redan klockan 2 (vilket är den offentliga tiden som alla barer måste stänga).

 

Om du hittar dig här efter klockan två på natten men ännu vill festa så behöver du inte oroa dig. Du kan ta en taxi för några kronor till en av de nattklubbarna som är öppna hela natten!

Författare:

SEO för Sverige och Tyskland

Denna skribent har publicerat 8 hittills.

Kommentarer är avstängda .

Fler artiklar från ‘Resor’