Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Den digitala bilden

februari 4, 2013 | Författare: | Skrivet i: Foto och Bild

Fotografering är en väldigt populär hobby och det har nog den digitala foto tekniken att göra med. Marknaden har exploderat de senaste åren och det finns ett stort utbud av utrustning för amatören och proffset. För att få en bra bild så behöver du inte ha någon särskilt avancerad teknik, det räcker med en digital kamera med hyfsad upplösning. Ofta har du en bra kamera i din mobiltelefon. Det är roligt att så många intresserar sig för att dokumentera sin vardag. Det gör att det lagras en massa nutidhistoria i våra olika lagringsmedia. Bilder som vi sparar är ofta fallna i glömska. Det är synd för bilder är till för att tittas på och vi borde visa våra foton mer för det är många ute i stugorna som är riktigt skickliga att ta bilder med sin digitala utrustning.

Att framkalla bilder

Det är enkelt och smidigt idag när det kommer till att man göra papperskopior på sina foton. Att skicka iväg bilder idag till framkallning är mycket enkelt. Du väljer vilka bilder du vill framkalla och väljer ett av de många företag som finns som framkallar digitala bilder. Det går utmärkt att välja olika yta exempelvis matt eller blank bild och storlek är också enkelt att välja. Du behöver inte framkalla alla i samma storlek och yta utan kan välja foto för foto beroende på hur du vill ha just den bilden. Du har din order i brevådan på några dagar. Väldigt lätt och smidigt. Och att få se ett foto framkallat är speciellt det är inte samma sak att bra se det på en bildskärm.

Att färdigställa ett foto

När du väljer att foto framkallning från ifolor.se av en bild som du tagit så kanske du inte är helt nöjd med resultatet. Då kan du innan du skickar iväg bilden retuschera bilden. Det kanske är röda ögon på de personer som är med på bilden. Du kanske inte vill ha allt som syns på bilden utan bara en utvald del. Då kan du med fördel öppna bilden ett bildregigeringsprogram. Det är idag mycket enkelt och du behöver inte några särskilda kunskaper för att göra det enkla retuscheringar som kan förbättra din bild som exempelvis röda ögon. Du kan även enkelt ändra mättnad i ljus och få till den bästa skärpa som går att få för just din bild. Bildredigeringsprogram finns att köpa i handeln och på nätet men även gratis program finns att ladda hem så innan man köper ett foto redigeringsprogram så kan man testa en gratiskopia det ger en indikation på vad man vill ha för funktioner för att redigera sina foton. Det är bara att testa och ge sig hän till den roliga foto konsten.

Författare:

SEO för Sverige och Tyskland

Denna skribent har publicerat 8 hittills.

Kommentarer är avstängda .

Fler artiklar från ‘Foto och Bild’