Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Bröllopstårtan – kanske viktigaste tårtan i livet

oktober 23, 2013 | Författare: | Skrivet i: Hus och hem

Vid giftermål är bröllopstårtan en stämpel som markerar slutet på en era, men början på en annan med sitt livs kärlek. Efter vigseln bjuder man in till fest och då ska den stå där, med alla sina vackra tårtdekorationer. Det är också kutym att placera två figurer på toppen av tårtan som symboliserar brudparet.

Hur viktig bröllopstårtan är skiftar från person till person. Men detta magnifika bakverk har en lång historia bakom sig. Ursprungen kommer från det antika Rom och att man bröt ett bröd ovanför brudparets huvuden. Det skulle bringa tur med sig för resten av deras liv. Den moderna bröllopstårtan som vi föreställer oss idag kommer från Prins Leopold, Hertigen av Albany och hans bröllop. Då gjorde man flera våningar av tårtan. Man hade lärt sig att göra en glasyr som var både hård och ätbar. Den blev en bra grund att stapla på. I dagens tårtor måste man använda sig av oätbara stöd eftersom vissa kan bli väldigt stora.

Ett speciellt ögonblick är när brudparet ska skära i tårtan. Enligt traditionen så ska de skära första biten tillsammans. Det symboliserar deras löfte att alltid ta hand om varandra. Sedan ska de också servera alla gäster. I begynnelsen var det bara bruden som gav ut tårtbitar eftersom det skulle öka fertiliteten hos kvinnan. Senare när tårtorna blev större och större var även brudgummen tvungen att hjälpa till.

Att göra sin egen bröllopstårta går lika bra. Är det inte flera hundra gäster så kan man säkerligen skapa och dekorera den själv. Med rätt tillbehör och en noga planering kan du lyckas med din bröllopstårta. Men många väljer dock att köpa in sin bröllopstårta från ett företag. Eller om du en vän eller bekant som är bra på tårtdekorationer och allt där till så kanske hon/han är villig att ställa upp för en mindre betalning.

 

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .