Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Baka till Halloween

oktober 15, 2013 | Författare: | Skrivet i: Mat och dryck

Nu är det snart dags för Halloween. Med denna relativt nya högtid så kommer förberedelser inför olika fester samt partyn. I USA är det en stor tradition att bjuda på bakverk med just Halloweentema. Skrämmande dekorationer på muffins, tårtor osv. Vi har börjat snappa upp samma trend i Sverige. Idag säljer flertalet butiker baktillbehör inför Halloween, både på nätet samt i vanliga fysiska butiker. Vill man inte springa i affärer och jaga efter tillbehör så är det mycket smidigt att handla från en internetbutik. Varorna kommer direkt hem i brevlådan.

Behöver du hjälp med att komma på bakverk till Halloween? Ingen fara, här kommer ett par läskiga tips!

Halloween-kak-klubbor

Som en liten ”förrätt” kan du göra kak-klubbor med passande mönster på. Hitta ett bra kakrecept, gör en vit glasyr samt en annan med choklad. Dekorera dessa som en pumpa, spindel, spindelnät osv. Det kommer att göra succé!

Baka ben-bröd

Rör ihop en lämplig brödsmet, kanske liknande pinnbröd. Rulla till tjocka korvar och slå en knut på båda ändar. Tanken är att de ska likna människoben i slutändan. In i ugnen med lite smör på.

Tårtdekoration med spöktema

Nu till själva finalen. Tårtan med en unik och skrämmande tårtdekoration brukar vara höjdpunkten vid sammankomsten, i alla fall när det gäller fika. Här kan man släppa alla hämningar och låta fantasin flöda. Ett överdrag av marsipan är i de flesta fall orange för att matcha högtiden. Det kan sedan fyllas på med svarta hus som har ett gult sken, lägg också på förfallna träd, spindlar och spindelnät. Även vita slingrande spöken/vålnader kan pryda tårtan. Ta i rejält med ditt bakverk och skapa flera våningar av halloween-dekorationer.

Ett annat tips är att testa dina idéer innan du går in i ”skarp läge” så att säga. Att dekorera tårtor är inte det enklaste man kan göra, det kräver lite övning. Du måste hitta rätt ingredienser, mängd, storlek osv innan tårtan blir som du vill. Skulle det gå fel och du står där timmar innan festen börjar, ja då är det inte så roligt. Var väl förberedd.

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .