Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Badrumsrenovering – Detta bör du tänkta på

augusti 26, 2013 | Författare: | Skrivet i: Hus och hem

Ska du renovera badrummet och låta hantverkarna göra en del av jobbet medan du gör en annan? Då kan det vara bra att ha några saker i åtanke innan du sätter igång. Eftersom ett badrum är en viktig del i huset så måste man vara noggrann i sina planeringar. Det kan vara en ganska stor investering, men tanken är att badrummet ska hålla i 30 – 40 år.

Anlita hantverkare

Oavsett om hantverkarna ska göra hela jobbet eller bara delar så är det viktigt att skriva avtal. Genom ett avtal får ni klart för er exakt vad som ska göras, och när det ska vara klart. Begär också offert på badrumsrenovering samt referenser. Betala bara när arbetet är slutfört. Det ska också kontrolleras att hantverkarna gör badrumsrenoveringen fackmässigt. Kom ihåg att spara kvittot när du har betalat hantverkarna.

Renovera badrummet själv

Om du ska renovera själv och inte har en riktig utbildning är det viktigt att du följer regelboken ordentligt. Ett badrum är ett våtutrymme som kan bli allvarligt fuktskadat om man utför arbetet på fel sätt. Ta bara på dig arbete som inte kräver expertkunskap. Om du ska renovera ditt badrum till en viss del så bör du kontakta ditt försäkringsbolag innan du sätter igång. Så att du har klartecken från dem om en eventuell skada skulle uppstå i badrummet. Tänk också på att det kan vara annorlunda regler för hus/villa som för bostadsrätt.

Välj kvalitetsmaterial när du ska göra inköp till badrummet. Som vi nämnde i inledningen ska ett badrum hålla i 30-40 år. Se också till att övriga badrumsmöbler och material ska hålla lika länge. Det lönar sig att betala några extra kronor. Men det hindrar inte er att söka upp det bästa priset. Hittar ni t.ex. en bra toalettstol i en butik så kan den finnas till ett bättre pris hos någon annan. Stressa inte fram ett badrum. Låt planeringen av badrummet ta sin tid innan ni sätter igång med renoveringen.

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .