Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Att tänka på när man ska åka på kryssning

september 9, 2013 | Författare: | Skrivet i: Kryssningar

Att tänka på när man ska åka på kryssning

 

Att åka på en lång kryssning är kanske drömmen för många, en lång resa på öppet hav med sol och värme. Men det är inte helt enkelt att åka på en kryssning. Resan måste planeras, man ska välja rätt sorts kryssning, packning osv. Här kommer ett par tips som ger dig en liten knuff i rätt riktning.

 

Planera din kryssningsresa

 

Ska man bara gå in på en resebyrå och beställa en kryssning, så är det inte lätt. På nätet kan det också vara svårt att hitta rätt bland alla olika alternativ. Därför är det mycket bra att planera er framtida semester noga. Ta därför fram papper och penna, skriv ner era önskemål och sammanställ en kravspecifikation. Det kan vara hur lång resan är. 1 dag, 1 vecka eller 1 månad. En speciell mat som måste finnas, storlek på rum, om ni vill åka på en solsemester eller om det går bra med kallare breddgrader. Skriv också upp hur stor budget ni har. Just den sista biten är avgörande när det kommer till er slutgiltiga beställning. Beräkna hur mycket ni kan göra av med på själva beställningen och hur mycket ni kan avvara i fickpengar.

 

När ni har tagit fram en komplett lista så är det dags för jakten på den perfekta kryssningsresan. Det bästa sättet är att gå ut på internet och besöka olika resebyråer som säljer kryssningar. Jämför och pricka av på er kravspecifikation. När resan överensstämmer med listan så har ni kommit i mål. Men skulle det inte finnas något som passar in på alla punkter så måste ni kompromissa helt enkelt.

 

Ni är dock inte helt klara. Ett annat bra tips är att kolla på omdömen som gäller både resebolaget samt för resan i fråga. På företagens webbplats brukar det finnas länkar till olika sidor där personer har gett sina synpunkter. Är företaget bra och sköter sig brukar de skylta med sina omdömen. Lita inte blint på dem utan sök i resebloggar och på liknande ställen för att vara säker. Har företaget inte några allvarliga klagomål så är det ok.

 

 

Packa rätt inför kryssningen

 

Innan det är dags för packningen så ska ni undersöka så mycket ni kan om kryssningsfartyget och allt där till. Det kan nämligen vara saker som ni inte behöver ta med. När detta är klart så gör en lista på kläder och accessoarer. Även andra saker som ska packas ner i resväskorna. Överdriv inte med underkläder och vanliga kläder om det finns tvättmöjligheter ombord. Stora fartyg som färdas under en längre tid med passagerare erbjuder i många fall fri tvättservice. Samma sak gäller för schampo och andra hudvårdsprodukter. Det ska finnas på plats men ta med sådana produkter som inte är standard. Solkräm är en viktig sak om ni ska iväg på en solsemester.

 

Ta reda på vilken klädsel som gäller på kryssningens finare restauranger och barer. På lyxigare kryssningar tillåts t.ex. short och badtofflor inte när man äter middag. Så tänkt på klädkoden. Glömt inte att packa med viktiga saker som pass, reskassan osv. Ska ni ta med er en mobiltelefon tänk då på att det kan kosta mycket pengar för samtal och mobildata. Ett alternativ kan vara att köpa ett kontantkort som är anpassat för utlandssamtal. Då slipper ni otrevliga överraskningar när ni kommer hem.

 

Se också till att lämna plats över i resväskan. Ni hittar säker någon fint att köpa på när ni är borta. Därför kan det vara bra att reservera lite plats till souvenirköp eller liknande.

 

Detta var ett par tips om planering inför kryssningen. Ha en trevlig resa!

 

 

 

 

 

 

Författare:

Denna skribent har publicerat 7 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .