Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

Att möblera ett hem

augusti 8, 2013 | Författare: | Skrivet i: Möbler

Att möblera ett hem – Tips och trix

 

Nyss köpt villa eller lägenhet? Är det dags att införskaffa möbler och planera för dem? Du kanske behöver några råd på vägen. Läser du här så får du några viktiga tips på hur man kan underlätta detta arbete.

 

Planera

 

Det viktigaste med att köpa möbler och inreda ett hem är att planera. Utan planering kan resultatet bli ganska illa. Det vara möbler som inte passar in eller att det fattas viktiga delar i möblemanget. Är det ett nytt hus eller lägenhet som ni ska flytta till så ta reda på hur planlösningen ser ut. Det går också bra att själv mäta och rita upp, men tänk då på att göra det i rätt skala. Den vanligaste skalan är 1:100 när man gör en planritning för ett hus eller lägenhet. Detta skriver man sedan ut på ett A4 eller A3.

 

På denna planritning kan du sedan rita ut alla möbler som ska köpas. Det kräver dock att alla planerade inköp måste mätas innan de kan placeras på ritningen. Ett smart sätt om du inte vill besöka fysiska butiker, det är att söka på internet. Du söker efter önskade möbler och läser igenom beskrivningen. Där står oftast alla mått med. Då kan du göra allt hemma i lugn och ro.

 

Har du ritat in allt och ser att allt passar så är det bara att köpa hem möblerna.

 

Priset

 

I många fall stämmer talesättet ”man får vad man betalar för”. Billigt är inte alltid bra. Här ska man tänka till lite och kolla vad man får för pengarna. Undersök konstruktionen och försök att leta fakta på internet om möblerna. Om andra rekommenderar och eller varnar för vissa märken.

 

Vårda dina möbler

 

Oavsett vilken modell eller material din nya möbel har så måste du tänkta på att vårda den. Genom att ta hand om sina möbler förlänger man också livslängden på dem. Om man tar ett kök med en köksbänk i trämaterial som ett exempel. Där kommer säkert bänken att börja torka ut efter ett par år om man inte behandlar den. Det gör man med rekommenderad olja för just det trämaterialet.

 

Soffor och fåtöljer ska också hållas efter oavsett om det är läder, skinn eller tyg. Skinn och läder kan spricka om man inte behandlar det med rätt medel. Tyg måste hållas tort och rengöras för att förhindra mögelangrepp.

 

Hitta inspiration

 

Ibland kan det vara svårt att hitta den rätta stilen, eller möbler som passar med varandra. Ett bra tips om du har slut på idéer och behöver mer inspiration, det är att läsa tidningar och magasin som handlar om inredning. Där kommer du säkert att hitta mängder med olika soffor, fåtöljer, matbord, hallmöbler osv. Även möbelvaruhus och butiker på internet brukar hjälpa till med att locka fram fantasin. Där är exempelrummen inredda av experter.

 

Detta var lite generella tips när det kommer till att köpa nya möbler och inreda ett nytt hem. Nu har inte alla personer samma smak så att komma med tips på stilar skulle snabbt förvandlas till en hel bok. Gå efter din egen smak men använd dessa tips som en grund inför dina val.

 

Författare:

Denna skribent har publicerat 7 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .

Fler artiklar från ‘Möbler’