Artikelkatalog för kunskap, guider och artiklar - Artikeldirekt.se

5 tips & trix inför renovering av ett litet badrum

september 1, 2013 | Författare: | Skrivet i: Inredning

Storleken på badrummet är en parameter som ofta ställer till det om man ska renovera. Vissa modeller av hus som byggdes vid ett visst årtionde har små badrum. Det kan också vara att den som en gång i tiden byggde huset planerade in ett litet badrum för att lämna plats åt annat. Har man inte möjlighet att bygga ut badrummet vid en renovering så ska man försöka göra det bästa av situationen. Här kommer 5 tips & trix om du ska renovera badrum av mindre modell:

  1. Planera ytorna noga inför renoveringen. Ta fram en ritning på badrummet i en förminskad skala. För planritningar är standardskalan 1:100. Skriv sedan ut på ett A4 eller A3. På pappret kan ni skissa fram badrummet steg för steg. Prova att flytta runt toalett/dusch/badkar tills ni får en bra lösning
  2. Leta efter inredning som är anpassade för små utrymmen. Idag finns det gott om butiker som säljer badrumsinredning för mindre badrum. De är ofta väldigt effektiva och tar lite plats.
  3. Tänk på färgen som ni ska ha på väggar och tak. En bra och ljus färg kan ge en illusion av ett stort badrum. Samma sak gäller med belysningen, en bra belysning ger en bättre känsla.
  4. Övermöblera inte. Var inte rädd för att lämna lite yta kvar i ert lilla badrum. Med lite fri yta tillsammans med andra saker som belysning och färg kan ni få en känsla av ett större badrum.
  5. Ta hjälp av en professionell hantverkare eller inredare om ni inte kommer fram till en bra lösning. Dessa människor har rätt verktyg och är specialutbildade inom området. Mot en kostnad kan de hjälpa er med att ta fram den mest effektiva lösningen som finns.

Detta var 5 tips på vad ni kan tänka på vid renovering av ett litet badrum. Lycka till!

Författare:

Denna skribent har publicerat 10 hittills. Mer information om denna skribent kommer inom kort.

Kommentarer är avstängda .